Технологія FTTH (оптика в дім) вже в Новому Роздолі. Поспішай підключитись!

Оптоволоконний або просто оптичний кабель є одним з найпопулярніших провідників. Він використовується повсюдно як для створення нових кабельних систем, так і для оновлення старих. Все тому, що оптоволоконний кабель має безліч переваг перед мідним.

  • Пропускна здатність. Чим вище пропускна здатність, тим більше інформації можна передавати. Оптоволоконний кабель забезпечує велику пропускну спроможність: від 10Гбіт/с і вище.
  • Відстані і швидкість. При використанні оптоволоконного кабелю інформація передається з більшою швидкістю і на більш далекі відстані практично без втрати сигналу. Ця можливість забезпечується завдяки тому, що сигнал передається через оптику у вигляді світлових променів. 
  • Безпека. З оптоволоконним кабелем вся ваша інформація знаходиться в безпеці. Сигнал, який передається з оптики, не випромінюється і його дуже складно перехопити. Якщо ж кабель був пошкоджений, це легко відстежити, так як він буде пропускати світло, що в підсумку призведе до зупинки всієї передачі. Таким чином, якщо буде досконала спроба фізичного злому вашої оптоволоконної системи, ви обов’язково дізнаєтеся про це.
  • Надійність і міцність. Оптоволокно забезпечує максимально надійну передачу даних. Оптичний кабель має імунітет до багатьох факторів, які легко можуть вплинути на роботу мідного кабелю. Центр жили зроблений зі скла, ізолюючого від електричного струму. Оптика повністю стійка до радіо- і електромагнітного випромінювання, взаємних перешкод і багатьох інших факторів.  До того ж, оптоволоконний кабель не такий чутливий до температури, як мідний кабель, і легко може бути розміщений в воді.
  • Зовнішній вигляд. Оптоволоконний кабель легший, тонший і довговічніший в порівнянні з мідним. Для досягнення великих швидкостей передачі з використанням мідного кабелю буде потрібно використання кращого типу кабелю, який зазвичай важчий, має більший діаметр і займає більше місця. Невеликі розміри оптичного кабелю роблять його зручним. Також варто відзначити, що провести тестування оптоволоконного кабелю легше, ніж мідного.